FinMaat | header financieel overzicht

Financieel overzicht geeft rust

Een plan voor ondernemers

“Ik heb niets met cijfertjes” of “ik weet niet waar ik moet beginnen”; dit zijn opmerkingen die ik regelmatig hoor van zelfstandig ondernemers over hun administratie. Heb jij eigenlijk financieel overzicht? Weet je precies hoe je ervoor staat, op ieder moment? Hoeveel winst je maakt, wat je kosten zijn en welke financiële reserveringen voor toekomstige uitgaven je moet maken? Of staat er ergens in een stoffig hoekje een schoenendoos, gevuld met bonnetjes en facturen die je netjes bewaard hebt? (Dat kan natuurlijk net zo goed een uitpuilende map zijn).

Van 'schoenendoos' naar financieel overzicht

Noem me nostalgisch, maar ik word eigenlijk best blij van een échte schoenendoos vol onverwerkte bonnen. Want zodra ik de bodem bereikt heb, weet ik dat dit jou als ondernemer enorm gaat helpen om structuur en financieel overzicht te krijgen in je bedrijf. Zodra je dit overzicht eenmaal hebt kun je op basis daarvan de juiste beslissingen nemen, bijsturen en financiële plannen maken. Zo zorg je dat jouw onderneming ook in de toekomst financieel gezond is en blijft. Dat geeft rust.

Herwin Frijters | FinMaat

Financiële zorgpartner nodig?

Neem contact op met Herwin Frijters voor een persoonlijke kennismaking.

06 19 84 85 53

herwin@finmaat.nl

"Wij zochten een deskundige en betrouwbare adviseur die ons kon ondersteunen op financieel gebied. Die hebben wij helemaal gevonden in Herwin. Zijn manier van werken en communiceren, zijn kennis en betrokkenheid zorgen ervoor dat wij al jaren erg tevreden zijn met de samenwerking."

Daisy en Richard

Dit levert financieel overzicht op

  • Omzet is mooi, maar je wilt uiteindelijk weten hoeveel winst je maakt.
  • Staan de uren die je werkt wel in verhouding met je inkomsten?
  • Je hebt je uitgaven in beeld en kunt wellicht besparen (extra winst).
  • Je kunt geld reserveren voor investeringen die je in de toekomst wilt doen.
  • Je weet zeker dat er voldoende op je rekening staat voor de belastingaangifte.
  • Je ziet of er ruimte is voor bijvoorbeeld pensioenopbouw of verzekeringen.
  • Als je weet dat je bedrijf financieel gezond is, geeft dat je veel rust.

Administratief advies

Ik orden niet alleen jouw financiële gegevens, maar ik leg ook uit wat ze inhouden en geef advies over het verbeteren van je financiële positie. Soms is daar minder voor nodig dan je denkt. Dat is voor mij dan ook de sport; cijfers voor jou begrijpelijk maken, zodat je er echt iets mee kunt en je zelf de regie houdt. Op die manier wil ik voor jou als ondernemer van grote betekenis zijn.

Ben je druk en besteed je het liefst zo weinig mogelijk tijd aan je administratie? Laat mij je dan volledig financieel ontzorgen.

FinMaat beeldmerk

Hoe we samen toewerken naar financieel overzicht en inzicht

De eerste stap is een kennismakingsgesprek waarin we bespreken hoe jij je financiële administratie nu geregeld hebt. Hoeveel inzicht heb je al in je financiën, wat gaat er goed en waar loop je tegen aan? Ik breng je financiële situatie in beeld en samen maken we een financieel plan waar jij helemaal achter staat. Indien gewenst kun je gebruikmaken van mijn boekhoudprogramma, waarmee je gemakkelijk zelf je administratie bijhoudt. Ook verzorg ik je belastingaangiften, zodat je zeker weet dat alles klopt.